Het belang van balkonreparatie of balkonrenovatie

Bij onvoldoende controle of balkonreparatie of balkonrenovatie nodig is, kunnen zich vervelende situaties voordoen. Bij Vogel B.V. is dat vanzelfsprekend iets dat wij te allen tijde willen voorkomen. Toch kunnen aan een balkonreparatie nogal wat verschillende soorten uitleg worden gegeven. Om die reden vertellen wij u er hier graag meer over.

Balkonrenovatie: het verstevigen van balkons en galerijen

Balkonrenovatie is iets waar soms te weinig aandacht aan wordt gegeven. Het is daarom ook niet vreemd, dat het (gedwongen) verstevigen van balkons en galerijen momenteel volop in het nieuws is. Wanneer het draagvermogen van een balkon of galerij afneemt, zijn gevolgen voor uw veiligheid en die van uw omgeving niet te overzien.

Het draagvermogen van de galerij kan door verschillende oorzaken te gering zijn geworden. De meest bekende oorzaken zijn:

  • Fouten die bij de bouw al gemaakt zijn
  • Onjuiste positionering van de constructieve wapening
  • Onjuiste afmetingen van de constructieve wapening
  • Maar ook hele simpele oorzaken als het gebruiken van strooizout om de galerij ijsvrij te houden

Deze acties zorgen ervoor dat de wapening in de vloer onvoldoende functioneert. Het gevolg hiervan is dat de vloer kan afbreken. Dit zul je niet zomaar zien. Zeker niet wanneer eventuele scheuren keurig zijn afgedekt met verf of een vloercoating. Mocht u dit wel herkennen, raden wij aan direct contact met ons op te nemen voor het inplannen van een balkonreparatie.

In Leeuwarden ging het in 2011 mis. Hier brak een galerijplaat “zomaar” af van een flatgebouw. Ook elders in het land zijn problemen gemeld. Dit willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen. Om die reden staat balkonrenovatie bij Vogel B.V. hoog in het vaandel.

Balkonreparatie met een VVUV-systeem

Naar aanleiding van die berichten heeft Vogel B.V. het VVUV-systeem (Verankeringssysteem voor Uitkragende Vloeren) ontwikkeld. Dit is een herstelmethode voor dit type vloeren. Na het toepassen van deze methode is de galerijvloer weer veilig. Dat kunnen we garanderen doordat we het systeem uitgebreid hebben getest.

Bij ons VVUV-systeem worden carbonstaven vanaf de voorzijde van uw balkon of galerijvloer ingeboord en verlijmd.

Om enige indruk te krijgen van het systeem en de beperkte overlast kunt u kijken naar dit korte filmpje.

Betonschades en problemen

Uiteraard kan balkonreparatie ook het “gewoon” verhelpen van betonschades of andere problemen aan uw balkon betekenen, denk hierbij bijvoorbeeld o.a. aan:

  • lekkage
  • veroudering van het beton (carbonatatieschade)
  • corrosieschade (betonrot) aantasting door zouten
  • brandschade
  • chemische aantasting

Ook hiervoor heeft Vogel BV de oplossingen in huis. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

 

Direct contact met onze specialisten?