Over Vogel Belgium

Vogel Belgium n.v. heeft, met een in Nederland beproefd concept, de oplossing in huis voor de vele betonnen constructies die ook in België aangetast worden door betonrot. Of het nu gaat om bruggen, fabriekspanden, tunnels of andere betonnen infrastructuur… Met kathodische bescherming geeft Vogel Belgium n.v. deze bouwwerken een tweede leven en wordt afbraak vermeden.

De expertise waarmee Vogel Belgium de strijd aanbindt met betonrot wordt bij Vogel KB B.V. in Nederland al geruime tijd met succes toegepast. In die mate zelfs dat veel Belgische opdrachtgevers de Nederlanders contacteerden om de succesvolle methode ook bij de zuiderburen toe te passen. In het recente verleden realiseerde Vogel KB B.V. prestigeprojecten als de Boerentoren in Antwerpen, de Leopold II-tunnel in Brussel (nu in uitvoering) en de Pontbrug in Drongen.

Om aan deze toenemende vraag nog sneller en directer te kunnen voldoen richtten het Nederlandse Vogel KB B.V. samen met het Belgische Mourik n.v., beide onderdeel van Joh. Mourik & C° Holding B.V., het nieuwe Belgische bedrijf op dat zich specialiseert in kathodische bescherming.

Vogel B.V.

Wat in 1897 werd opgericht als stukadoorsbedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf voor totaalonderhoud: Vogel B.V. in Zwijndrecht. Met renovatie en reparatie van beton hebben we een vertrouwde en deskundige reputatie opgebouwd.

Vogel B.V. heeft een marktleidende positie bereikt door steeds de nieuwste vindingen op de voet te volgen en op de juiste wijze toe te passen.

Kwaliteit en innovatie

Kwaliteit en innovatief vermogen; onze vakmensen stáán voor hun werk.  Wij werken met moderne middelen aan een eindproduct dat hoogwaardig en duurzaam is. In ons eigen laboratorium en werkplaats hebben we gewerkt aan de vernieuwende oplossingen die Vogel groot hebben gemaakt. In onze filosofie is vernieuwing geen doel op zich; het is de verbetering die telt.

Dat ervaren we in het onderzoek en de toepassing van preventieve systemen, zoals kathodische bescherming. Maar ook specialistische disciplines, die we ons inmiddels naast de vele anderen eigen hebben gemaakt. Ontwikkelingsniveau, actuele vakkennis en specifieke ervaring zijn belangrijke kenmerken.

Certificaten

Sinds 1988 werken wij met een Intern Kwaliteits Bewakingssysteem (IKB) volgens de beoordelingsrichtlijnen betonreparatiebedrijven. De certificerende instelling oefent hier regelmatig controle op uit. Zowel op de procedures ten aanzien van de organisatie, materieel en materialen, als op de vakbekwaamheid van het personeel. Lees hier meer over onze certificaten en lidmaatschappen.

Geen uitdaging gaat te ver

Wij zijn een totaalaannemer en hebben alles onder één dak, zoals:

  • Onderzoeken
  • Inspecteren
  • Adviseren
  • Slopen
  • Repareren
  • Leveren
  • Installeren

Een indrukwekkende klantenlijst die we in de loop der jaren hebben opgebouwd is hiervan het beste bewijs. Voor complete betonrenovatieprojecten heeft u één gesprekspartner.

Allround specialist

Onze kennis en ervaring reiken tot over de grens. Als aannemer van renovatie- en onderhoudswerken begeleiden en realiseren we de meest uiteenlopende projecten. Variërend in omvang van kleine balkons tot grote infrastructurele bouwwerken, parkeergarages, fabrieken en woon- en kantoorgebouwen. Met een compleet dienstenpakket.

Joh. Mourik & Co. Holding is het verzamelpunt voor alle disciplines binnen de groep. Hoewel alle activiteiten zijn ondergebracht in verschillende bedrijven, ligt onze focus juist op het samenbrengen van alle kennis en ervaring die we hebben, zodat we onze opdrachtgevers een totaalconcept kunnen bieden. De nadruk ligt hierbij op wederzijds vertrouwen en samenwerking. Het beleid is erop gericht niet de grootste, maar wel de beste te zijn.