Betonvloer reparatie: uw betonvloer repareren is een dagelijkse bezigheid

Voldoen aan de vraag

Hoe komen we dan nu uit bij deze betonvloer repareren? Naar aanleiding van het tekort, moesten de fabrikanten de productiecapaciteit dus vergroten. Hiervoor voegden zij regelmatig verhardingsversnellers (calciumchloride) toe aan de verse betonspecie. De betonspecialisten konden op deze manier dezelfde bekistingsmallen meerdere malen op een dag gebruiken. Het gevolg hiervan? Ernstige corrosie (roesten) van de wapening met betonschade tot gevolg. Deze vorm van corrosieschade noemt men betonrot. Deze situatie zorgt er nu dus voor dat een betonvloer reparatie in veel gevallen meer dan noodzakelijk is.

De hoeveelheid en ernst van de schade varieert van betonelement tot betonelement. Zo ook van woning tot woning. Een betonvloer kan in de ene woning heel slecht zijn terwijl bij de woning daarnaast misschien helemaal niets aan de hand is. Dit komt omdat het calciumchloride niet altijd en tevens ongedoseerd gebruikt werd.

Geen betonvloer reparatie zorgt voor waardevermindering van uw woning

Een betonvloer met chlorideschade (betonrot) leidt tot waardevermindering van uw woning en kan constructief onveilig zijn. Uw betonvloer repareren is dus belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook voor de marktwaarde van uw woning.

Hoe herken ik een betonvloer met schade?

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor advies, maar een nodige betonvloer reparatie kunt u soms ook zelf herkennen. Over het algemeen is corrosieschade namelijk gemakkelijk te identificeren. Aan de onderzijde van de aangetaste vloerelementen kunt u dan roestvlekken of scheuren zien. In ernstige gevallen kan het zelfs zo zijn dat schollen beton afgedrukt zijn en op de grond liggen. Herkent u corrosieschade? Neem dan direct contact met ons op voor een betonvloer reparatie.

Wat te doen als u een risicovloer heeft?

Voordat we beginnen met uw betonvloer repareren, is het raadzaam de status van de vloer eerst uitgebreid te inventariseren. Het is op voorhand namelijk niet goed in te schatten of betonvloer reparatie noodzakelijk is. De schade kan van element tot element namelijk sterk variëren. Als de betonvloer repareren noodzakelijk is, moeten wij ook nog inschatten wat de kosten voor het uitvoeren van uw betonvloer reparatie zijn.

De oplossing: betonvloer reparatie

Wanneer blijkt dat uw betonvloer gerepareerd moet worden, maken wij per vloerelement onderscheid in de ernst en oorzaak van de schade zodat we een optimale prijs-kwaliteitsverhouding aan kunnen bieden.

Beschadigde vloerelementen kunnen met betonvloer reparatie op verschillende manieren hersteld worden:

  • Handmatige betonvloer reparatie. Hier kiezen we alleen voor wanneer er geen calciumchloride in het beton aanwezig is
  • Kathodische bescherming door middel van een KB-systeem
  • Bij uw betonvloer repareren kunnen wij ook passieve ondersteuningsconstructies gebruiken als I-profielen
  • Evenals actieve ondersteuningsconstructies als opspanliggers

Betonvloer reparatie bij lichte beschadigingen

Licht beschadigde vloerelementen kunnen wij over het algemeen herstellen door betonvloer reparatie en het beschermen van de wapening met kathodische bescherming. Hierdoor wordt het ontstaan en het uitbreiden van betonschade actief tegengegaan. Bij deze manier van uw betonvloer repareren passen wij een galvanisch KB systeem toe in de vorm van zinkfolie. Hierdoor is er na installatie geen controle meer noodzakelijk.

Uw betonvloer repareren bij zware beschadigingen

Zwaar beschadigde vloerelementen ondersteunen of versterken wij constructief met opspanliggers en staalprofielen. Hierbij brengen wij per element een verzinkt stalen constructie aan. Dit neemt de draagkracht van het element direct over.

Door het toepassen van deze moderne oplossingen beperken we de handelingen onder de vloer tot een minimum. Hierdoor zal ook de overlast minimaal zijn. Alle werkzaamheden worden zorgvuldig door ons gecontroleerd en geregistreerd. Na een eindcontrole krijgt u een uitgebreid opleveringsdocument en een garantieverklaring van 20 jaar op de gehele vloer.

Heeft u nog vragen over onze betonvloer reparatie? Bekijk onze projecten of neem contact met ons op. Uw betonvloer repareren is voor ons een dagelijkse bezigheid!

Veel gestelde vragen

Wat is betonrot?

Betonrot is betonschade welke ontstaat door het corroderen (roesten) van de wapening. Door het corroderen van de wapening neemt deze in volume toe en drukt de buitenste laag van het beton weg, waardoor deze scheurt en uiteindelijk afbrokkelt.