Aanvragen offerte voor het herstellen van beton

Vooral binnen de particuliere sector en bij VME’s is er een sterke behoefte om meerdere offertes aan te vragen. Vaak ligt dit ook vast in de statuten van de VME’s. De specialisten van Vogel Belgium n.v. merken vaak dat de vraagstelling vanuit de opdrachtgever erg algemeen is. Daar staat ons gebouw, u bent de specialist, zegt u maar wat het kost om de zaak op te knappen.

Kennis van het herstellen van beton

Vanuit de behoefte voor een lage prijs worden, naast offertes van gecertificeerde betonreparatiebedrijven, ook schildersbedrijven, aannemers, etc. aangevraagd waarbij de inhoudelijke kennis van betonherstel minimaal is.

Appels met peren vergelijken.

Uiteindelijk resulteert dit soort aanvragen in niet vergelijkbare offertes met zeer wisselende prijzen. Uit oogpunt van de laagste prijs mag de laagste inschrijver het werk maken. Een teleurstelling achteraf is vaak het gevolg.

De uiteindelijke schade na ondeskundig uitgevoerde herstelwerkzaamheden is soms zelfs groter dan bij aanvang van het werk. Door verkeerde materiaalkeuzes en/of applicaties kan juist een ongunstiger milieu voor het beton ontstaan. Het gebeurt regelmatig dat afwerklagen, nadat deze aangebracht zijn, weer verwijderd of vervangen moeten worden. Met alle kosten en overlast van dien.

Specialisme

Beseft u goed dat betonreparatie een gedegen specialisme is, waarvoor zowel in de adviserende rol als in de uitvoering specialisten zijn opgeleid.

Wanneer u kiest voor een meervoudige aanbesteding zorgt u dan voor een goede eenduidige werkomschrijving. Producten, materiaal keuzes, laagdiktes etc. zijn daarin essentieel. Daarnaast zal voor een goed kostenvergelijk elk bedrijf met dezelfde hoeveelheden rekening moeten houden. Deze hoeveelheden zult u zelf moeten aangeven. Dit voorkomt dat u achteraf wordt geconfronteerd met meerkosten. Voor een dergelijk document is een goed vooronderzoek en een professionele begeleiding nodig. Dit zorgt voor het goed doorlopen van het traject van offerteaanvraag, prijsvergelijk en uitvoering.

Het komt helaas voor dat partijen zoals adviseurs en syndici zich presenteren als professionals. Vaak weten zij feitelijk maar weinig tot niets van herstel, coatings en verfsystemen.

Samenwerking

Het is niet voor niets dat opdrachtgevers ons meer en meer benaderen om in een bouwteamverband de renovatie of restauratie van een object te realiseren.

U bent daarbij verzekerd dat de specialist van Vogel Belgium met al zijn kennis en kunde het object nauwkeurig zal beschouwen en onderzoeken. U wordt zelf betrokken bij alle mogelijkheden, met daaraan gekoppelde voor – en nadelen, voor het herstellen van uw betonconstructie.

Indien gewenst wordt gewerkt met een open begroting, welke nog door een onafhankelijk kostendeskundige kan worden getoetst.

Vogel Belgium draagt aantoonbaar zorg voor het afgesproken kwaliteitsniveau en de kans op meerwerk blijft tot een minimum beperkt.

Veel opdrachtgevers zijn al tot de conclusie gekomen dat deze manier van samenwerking meer kostenbesparend en kwaliteit verhogend werkt dan een meervoudige aanbesteding.

Contact

Neem gerust eens contact op met de specialist van Vogel Belgium.