Betonrenovatie monumentaal pand Albeda Collega toneelschool Rotterdam

Het pand van het Albeda college is een monumentaal pand. De vloeren in het pand zijn van zowel hout als beton. Beide vloeren moeten gerenoveerd en gerepareerd worden. De houten vloeren mogen niet door betonnen vloeren worden vervangen.

Herstel betonschade

In drie weken tijd moet Vogel B.V. ongeveer 90 m² betonschade herstellen in de kelder van het pand. Door diverse gemetselde muren zal het een lastig klus zijn om overal bij te komen. Er zijn in het pand maar twee mogelijkheden om in de kelder te komen, waardoor er met lange lengtes van slangen zal moeten worden gewerkt.

 

 

 

 

 

Het werk heeft daarnaast een complicerende factor. Alle partijen moeten tegelijk beginnen met verschillende werkzaamheden in dezelfde ruimtes. Daarom zal men achter elkaar aan moeten werken. Zo zullen eerst de ruimtes schoon gemaakt worden en vrij van schimmels en zwammen. Dan zal Vogel het hak- en breekwerk uitvoeren en daar aansluitend in het weekend de schade plekken stralen. Vervolgens zullen de reparaties worden afgewerkt en zal de vloer glad geharkt worden, zodat direct na het spuitwerk de isolatie op de grond gespoten kan worden.

 

De uitdaging is de korte doorlooptijd van ca. 3 weken. We starten aan het begin van de schoolvakantie en voor onze bouwvak moeten we klaar zijn.